Spreadfirefox Affiliate Button

Zal ik Mozilla FireFox 2 downloaden? - Vergelijking van Mozilla FireFox 1.5 en 2.0

Ik heb Mozilla FireFox 2.0 direct geinstalleerd nadat het beschikbaar kwam tegen het einde van November 2006. Na een paar dagen gebruik begon ik met het schrijven van, een vrij negatieve, recensie. Omdat ik het druk had met andere dingen, is de recensie nooit op mijn site geplaatst. Ik gebruik Mozilla FireFox 2.0 nu wat langer en het is tijd voor een tweede recensie poging.

Deze recensie vergelijkt FireFox 1.5 met FireFox 2.0. Als je nog steeds Internet Explorer 6.0 of 7 gebruikt, raad ik je aan om nu over te schakelen!

FireFox 2.0 browsen met tabs

De belangrijkste critique in mijn originele recentie focusde op de werking van het nieuwe tab systeem. Het duurde even voordat ik daar aan gewend was. Hoewel ik eerst een groot aantal punten onhandig vond, ben ik nu bijna volledig aan de nieuwe tabs gewend. Het enige probleem dat overblijft is de locatie van het tab sluiten symbool. Ik heb de gewoonte om een groot aantal pagina's in verschillende tabs te openen. Deze waren in versie 1.5 erg makkelijk te sluiten door de muis in de rechter boven hoek te plaatsen en je kan de gewenste tabs eenvoudig dicht klikken. Aangezien de positie van de sluiten knops wijzigt afhankelijk van het aantal tabs, is dit nu niet meer mogelijk.

Mozilla FireFox 2.0 plugins, extensies en addons

Een risico van snel updated na een nieuwe uitgave is dat een aantal plugins nog niet zijn aangepast. Binnen een paar weken waren de meeste plugins voor FireFox echter aangepast voor gebruik met Mozilla FireFox 2.0. De enige uitzondering van de FireFox plugins die ik gebruik waren Clone Window en Switch Proxy. Ik gebruikte Clone Window voornamelijk voor zijn eigenschap om het gedrag van Internet Explorer na te doen. Ik ben echter gewend geraakt aan een leeg scherm als ik een nieuw window open. Ik heb Switch Proxy al een tijd niet meer gebruikt, dus dat was ook geen probleem meer.

Geheugen gebruik

Een probleem waarvan ik hoopte dat het opgelost was, is het geheugen gebruik in FireFox 2.0. Ik merkte dat het geheugen gebruik van FF regelmatig meer dan 80M was. Tijdens het schrijven bedacht ik me dat ik makkelijk kon testen hoe FireFox vergelijkt met Internet Explorer. Ik heb een korte test uitgevoerd waarbij ik de browsers open en kort gebruik en een notie maak van de hoeveelheid geheugen dat in gebruik is.
Geheugen gebruik van FF en IE
Browser & VersieStart-up3 sites in tabs*
FF 231M43M
IE 625M45M
IE 727M53M
*Voor IE 6 drie aparte windows

Het lijkt erop dat FireFox geheugen gebruik niet zo slecht is als ik dacht. - Het zou kunnen dat mijn surf gedrag (heel veel tabs open) de schuldige zou kunnen zijn-

Wat is goed in FireFox 2.0?

Het beste nieuwe punt in FireFox 2 is de ingebouwde spellingscontrole! Een groot aantal woordenlijsten is beschikbaar, inclusief Nederlands. Bekijk het volledige overzicht van beschikbare talen. Niet alle technische termen zitten standaard in de lijst, maar je kunt woorden eenvoudig toevoegen als je ze tegenkomt.

Download FireFox 2.0